Novice

Ne glede na to, ali je dekorativni kamen umetni ali naravni, v vsakem primeru izgleda čudovito, če ga uporabite kot detajl v notranjosti doma (na steni v dnevni sobi, v kopalnici) ali zunaj. Oba materiala sta po videzu izjemno privlačna in prijetna. Kakšna pa je razlika med njima?
Granit je zaradi svojega načina nastanka izredno trdna kamnina, posledično je izredno odporen na vročino ter mehanske in kemične poškodbe. Zato je idealen material za kuhinjske površine, saj lahko nanj odlagate tudi vročo posodo!
V kuhinji preživljamo veliko časa. Zato je nujno, da je le-ta oblikovana funkcionalno in estetsko. Velik del tega so tudi kuhinjske površine in plošče.
Zima se počasi poslavlja in zagotovo smo se prav vsi razveselili toplih sončnih žarkov, ki naznanjujejo prihod pomladi. Vendar to pomeni, da moramo pričeti razmišljati o urejanju okolice našega doma.
Okenska polica spada pod del okenskega okvirja, ki obdaja in podpira celotno okno z uporabo različnih komponent.
Nagrobni spomeniki - unikatni, zasnovani za večnost.
Naša ekipa je v teh dneh že v nizkem startu s pripravami na priljubljeni sejem HÄUSLBAUERMESSE 2020, ki se bo med 23. in 26. januarjem odvijal v Avstriji, v Gradcu.
V času od 3.10.2019 do 7.10.2019 smo se udeležili mednarodnega sejma »Grazer Herbtsmesse 2019, International Autumn Fair« v Gradcu.
Tla - najpomembnejši element pri notranjem oblikovanju, se strinjate?
Kuhinjski pult naredi kuhinjo. Se strinjate? Več o tem pa v novem članku!
Naša ekipa je pripravila nekaj nasvetov, kaj se pri travertinu sme in kaj ne.
Pri Marnit-u vas želimo spomniti na nekaj dejavnikov, na katere je dobro pomisliti, ko izbirate kamnite ali marmornate ploščice.
Obstaja veliko vrst marmorja, predstavo o tej raznolikosti tonov, ki jih lahko ima le marmor, pa boste dobili v nadaljevanju.
Praznični delovni čas
Ko gre za visoko estetiko in prefinjenost, na svetu ni materiala, ki bi prekašal naravni kamen.
Se tudi vi sprašujete in iščete prave razloge, zakaj izbrati naravni kamen?
S tem certifikatom je tudi Marnit dobil tri stebre zaupanja!
Gre za povezovanje trgovine, tehnologije in kombinacije navdiha ter industrije.
Travertin je čudovit naravni kamen, ki okolici, v kateri se nahaja, daje resnično lepoto.
Če vas skrbi njegovo vzdrževanje, si lahko oddahnete, saj je zelo enostavno, oziroma ga praktično ni.
Naj stopnišče postane atrakcija vašega doma.
Uporaba naravnega kamna je preprost način, da se držite ideje zelene gradnje, obenem pa imate lep in trajen končni izdelek.
Naravni dekorativni kamen v vsakem kotičku vašega doma.
Naravni kamen v vsakem kotičku vašega doma.
Brezčasna lepota in trajnost naravnega kamna bo vašemu domu dala razkošje, kot si ga želite.
V januarju 2019 smo se udeležili mednarodnega sejma HÄUSLBAUERMESSE 2019 (Häuslbauer Trade Fair Building, Energy and Modernisation) v Gradcu, ki je specializiran za gradbeno panogo.
Pred nami so pomladni meseci kar pomeni, da se približuje čas, ko bo potrebno začeti razmišljati o urejanju okolice.
Novo delovno mesto - lokacija: Gradec
V podjetju Marnit se že več kot 100 let ukvarjamo s prodajo naravnega kamna.
Ste v fazi gradnje ali obnove hiše? Potem je morda čas, da razmislite tudi o okenskih policah.
Tudi letos se predstavljamo na sejmu Häuslbauer v Gradcu. Vabljeni!
Lepe praznike in srečno 2019!
Praznični delovni čas v podjetju Marnit d.o.o.
Stopnišče velja za pomemben konstrukcijski element objekta. Odlično se dopolnjuje z ostalim bivalnim okoljem in ima poleg funkcionalnosti tudi estetski pomen.
Naravni kamen se najpogosteje uporablja v zaključnih fazah gradnje oziroma pri opremljanju doma ali poslovnega prostora.
Nagrobni spomeniki so nekakšno obeležje in izkaz spoštovanja do naših najbližjih in najdražjih, ki so preminuli. Izdelani iz naravnega kamna predstavljajo večnost in neminljivost, kot je spomin na tiste, katerim so namenjeni.
Razmišljate o prenovi ali nakupu nove kuhinje? Da ne bi bila samo praktična, ampak tudi osupljivega videza?
Obiščite nas na sejmu MOS, dvorana F, razstavni prostor številka 10.
Naravni dekorativni kamen oziroma rustika je vedno bolj priljubljen naravni material za oblaganje sten in zidov, saj zaradi svojih lastnosti in videza daje naravni občutek topline, domačnosti in elegance obenem.
21. 6. 2018
Granit velja za enega najbolj vsestranskih naravnih kamnov. Zaradi svojih karakteristik granit velja za enega najbolj kakovostnih naravnih materialov, ki ga je mogoče uporabiti v zelo različne namene.
20.1.2016
Dne 20.1.2016 so nas obiskali študentje 1. letnika arhitekture, pod vodstvom znanega mariborskega arhitekta in predavatelja mag. Tomaža Kanclerja.
14.01.2016
Pozdravljeni na naši novi spletni strani. Zaradi boljše preglednosti, dopolnjene ponudbe in novih trendov pri oblikovanju, smo za vas izdelali novo spletno stran. Upamo, da vam bo všeč in da bo brskanje po njej za vas prijetna izkušnja.