Zakaj kamniti kuhinjski pult?

Kamniti kuhinjski pult

 

Kuhinjski pult je tisti, ki naredi kuhinjo. Je delovna površina, kjer pripravljamo hrano, jo režemo, sesekljamo, pa tudi polivamo … Kuhinjski pult je prostor, kjer delamo domače naloge z našimi najmlajšimi, jih učimo raznih kuharskih spretnosti in se seveda družimo v krogu domačih … Izmed vseh materialov, ki so na voljo na trgu, pa je za kuhinjski pult zagotovo najboljša izbira ravno naravni kamen. Je namreč naložba tako v kvaliteto, kot tudi v trajnost.
 

Prednosti granitnega kuhinjskega pulta
 

Vsaka skala, iz katere dobimo naravni kamen ima svojo mineralno strukturo in barvo, žile in lise, ki jih lahko kasneje obdelamo po vaši želji. Kuhinjski pult iz naravnega kamna je odličen, saj vam nikoli več ne bo treba skrbeti kam boste odložili vročo ponev in skoraj gotovo bo ta kamen trajal dlje, kot katerikoli drugi material. Naravni kamen potrebuje zelo malo nege. Pred uporabo je priporočljivo, da granitno površino impregnirate, saj boste tako preprečili da površina ne bo vpila nobenih tekočin in bo ostala odporna na madeže.
 

Granit je lep, izjemno trpežen, odporen na toploto, v prostor vnese eleganco in bo še dolga leta skrbel za vaš kuharski navdih. Granit je lahko izpostavljen soncu, dežju in ostalim vremenskim razmeram, pa vendar ne bo zbledel, zato si ga lahko privoščite ne le v notranjosti, pač pa tudi zunaj, v letni kuhinji. Pravilno obdelan granit bo zadržal tudi raznorazne bakterije, ki bi sicer našle dom v vašem novem kuhinjskem pultu. Granit kot kamnina je dovolj trd, da so skrbi zaradi opraskanja popolnoma odveč.
 

Bodite brez skrbi, ne glede na barvo in odtenek vaše kuhinje je izbira granita pri nas tako velika, da se bo zagotovo našel vzorec, ki bo vašo kuhinjo odlično dopolnil v popolno celoto. Našo galerijo naravnega kamna granit lahko preverite TUKAJ.
 

Montaža kuhinjskega pulta
 

Naše stranke pogosto zanima, če je, v primeru da se bodo odločili za kamniti kuhinjski pult (naravni kamen), potrebna kakšna dodatna ojačitev kuhinjske konstrukcije. V kolikor se boste odločili za granit, je naš odgovor ne. Kadar je pult narejen iz več kosov poskrbimo, da je stik med njimi čist in raven, odstopanja resnično minimalna, tesnjenje med kosi pa nepotrebni komentarja.
 

Vzdrževanje kuhinjskega pulta
 

Granitnemu pultu ne škodi nobena vrsta čistila, kljub temu pa priporočamo, da za njegovo čiščenje uporabite le mehko krpo in vročo vodo. To bo dovolj tudi, če vas skrbijo mikrobi in bakterije. Sicer pa so z čiščenje granita na voljo specialna čistila, ki jih je mogoče dobiti tudi pri nas.
 

Seveda vam v kuhinjo na vašo željo lahko naredimo tudi pult iz marmorja, vendar smo mnenja, da je premehak, zato vam raje izmed vseh naravnih kamnov priporočamo granit, ki je daleč najbolj primeren. Je namreč resnično najbolj vrhunska in kvalitetna rešitev za vaš novi oziroma naslednji kuhinjski pult. Oglasite se pri nas v Hočah na Miklavški cesti 53 B, ali nam pišite na komerciala@marnit.si. Lahko nas tudi pokličete na 031/ 61 22 66. Na voljo smo vam vsak delovnik med 8.00 in 17.00 uro, ter v soboto med 8. 00 in 12. 00 uro.
 
 

Kamniti kuhinjski pulti iz granita