Uredite okolico z naravnim kamnom

Uredite okolico z naravnim kamnom

 

Pred nami so pomladni meseci kar pomeni, da se približuje čas, ko bo potrebno začeti razmišljati o urejanju okolice. Urejena okolica v nas vzbuja dobro počutje, obenem pa nam nudi odlično zavetje in prostor, kjer se lahko sprostimo po napornem dnevu. Ravno zaradi tega priporočamo, da si za njeno ureditev vzamete dovolj časa.
 
Najbolje se bo z okolico zagotovo zlil naravni kamen, ki vam bo dal občutek topline, domačnosti ter elegance, hkrati pa je naravni kamen najbolj obstojen material za tlakovce. Neurejeno »džunglo« na vrtu boste spremenili v prijeten kotiček, kjer boste želeli preživeti ves svoj prosti čas. Se je pa potrebno zavedati, da bo kamen, ki ga boste izbrali za ureditev okolice, določil, kakšen bo njen videz. To je potrebno upoštevati že pri sami izbiri vrste, barve in načina obdelave kamna.
 

Poskrbite, da se bo izbran naravni kamen ujemal z vašo okolico

 
Kot smo omenili že zgoraj, dajte, ko se odločate za kamen, upoštevati okolico in podnebne razmere. Če živite na območju z močno pripekajočim soncem, nikar ne kupite kamna v temnih barvah, saj absorbira toploto in je zato poleti zelo vroč. Imejte v mislih tudi, da nekatere vrste kamna drsijo, še posebej v primeru, če so mokri. Takšnih nikar ne polagajte ob bazenih in drugih vodnih površinah, saj lahko pide do zdrsov in poškodb.
 
Stranke se pri izbiri naravnega kamna za ureditev okolice najpogosteje odločajo za granit, peščenjak in travertin. Ti so zaradi svojih lastnosti zelo priljubljeni za obloge teras, stopnišč, tal, sten, fasad … So trdi, obstojni in odporni na različne vremenske razmere. Z okolico se odlično zlijejo, saj omogočajo poigravanje z različnimi vzorci.
 

Zakaj se odločiti za naravni kamen in ne umetnega?

 
Vedeti je potrebno, da se umetni kamen na zunanjih površinah ne polaga – uporaben je izključno v notranjosti doma. Naravni kamen je v primerjavi z umetnim vsekakor obstojnejši, je naraven in luksuzen ter unikaten, zaradi česar daje prostoru, kjer je nameščen, poseben pridih, eleganco.