Okenske police iz naravnega kamna za vaš dom!

Naravni kemen za okenske police je najboljša investicija časa in denarja. Sam naravni kamen je doživljenjsko obstojen in nezahteven za vzdrževanje.

Tako da, če ste v fazi gradnje ali obnove hiše, je morda čas, da razmislite tudi o okenskih policah. Okenske police namreč spadajo med nepogrešljiv element fasade objekta, prav tako služijo kot estetski in funkcionalni dodatek v notranjosti doma. Njihova naloga je, da zid zaščitijo pred umazanijo, prahom, vodo, vlago … služijo tudi kot odlagalna površina.

 

Kateri naravni kamen za okenske police pa izbrati, glede na notranjost / zunanjost?

 

  • Notranje okenske police

Primarna naloga notranje okenske police je zaščita zidu pod oknom, obenem pa služijo kot dekorativna odlagalna površina, največkrat za kakšne sobne lončnice ali kaj podobnega. Z izbiro pravega materiala lahko notranjost doma precej polepšamo in mu damo poseben pridih. V notranjosti doma se stranke najpogosteje odločajo za police iz naravnega kamna, in sicer iz marmorja in granita, ki dasta prostoru poseben šarm in eleganco. Omenjena materiala sta tudi izredno trpežna, njuno vzdrževanje pa je zelo preprosto. Debelina notranjih polic iz naravnega kamna je najpogosteje 2 in 3 cm.

  • Zunanje okenske police

Podobno nalogo kot notranje police imajo tudi zunanje. Dodatno je njihova naloga še, da ščitijo fasado pred neugodnimi vremenskimi vplivi in umazanijo. Vsaka polica ima odkapni utor, tako da voda in umazanija fasade ne dosežeta. Kot zunanje police se najpogosteje uporabljajo police iz naravnega kamna granit, ki je za razliko od marmorja še trši in še bolj odporen na različne vremenske vplive ter mehanske poškodbe. Debelina zunanjih polic iz naravnega kamna je najpogosteje 3 cm, lahko pa se odločite tudi za debelino 2 cm.

  • Zakaj priporočamo, da se odločite za police iz naravnega kamna?

Naravni kamen za okenske police ima naslednje prednosti:
– ne reagira kemično z vodo, sončno svetlobo in zrakom.
– Ne pušča sledi oksidacije na fasadah.
– Naravni kamen nima notranjih napetosti, zaradi česar se ne zvija.
– Cenovno so pogosto cenejše od polic iz umetnih materialov.
– So izredno trpežne.
– Odporne so na mraz, vodo, sonce … na različne vremenske vplive.
Izmero za police lahko opravite sami, mi pa vam jih primerno obdelamo ter pripravimo na željeno dimenzijo. Lahko pa se pri vas oglasijo tudi naši strokovnjaki in izvedejo meritve, kasneje še montažo. Več o okenskih policah najdete TUKAJ.