OBLECITE STOPNICE V NARAVNI KAMEN

Oblecite stopnice v naravni kamen

 

Stopnišče je sestavni del skoraj vsakega doma. Služi za povezovanje različnih etaž in če je izdelano iz lepih in kakovostnih materialov, bo zagotovo postalo največja atrakcija vašega doma.
 
Kar nekaj znanja in domišljije potrebujemo, da stopnišče pravilno prilagodimo notranjosti vašega bivalnega prostora. Za oblaganje zunanjih in notranjih stopnic je naravni kamen več kot odlična izbira, ki lahko popolnoma spremeni videz vsakega prostora. En sam detajl v vašem domu je dovolj, da bo ta dobil razkošen in eleganten videz.

 

Prednosti naravnega kamna v primerjavi z drugimi materiali

 
Obstaja veliko prednosti, ki jih ima naravni kamen pred drugimi gradbenimi materiali.

1.Kamen je edinstven in unikaten, ne obstajata niti dva popolnoma enaka kosa.
 
2. Druga velika prednost naravnega kamna je njegova trajnost. Opeka, keramika in beton skozi čas postanejo dotrajani in krhki, lahko se tudi zlomijo ali okrušijo, kar pri naravnem kamnu ni mogoče, saj je neverjetno obstojen in trpežen. Potrebno je le poiskati pravo rešitev. Pravilno obdelan naravni kamen ne drsi, granita ni možno opraskati ali kakorkoli drugače poškodovati, zato tisti, ki že imajo stopnice iz naravnega kamna nikoli več ne pomislijo, da bi jih kadarkoli oblekli v drug material.
 
3. Na voljo imate veliko možnosti. Za stopnišče lahko uporabite bolj robusten kamen ali elegantno tanek, njegovo površino pa lahko obdelamo na različne načine. Paleta raznih barvnih odtenkov je zelo pestra, zato bo odločitev v našem salonu Marnit, vsaj kar se tega tiče, precej težka.
 

Izbira kamna in zaključna dela

 
V trenutku, ko je stopnišče oblečeno v beton, se zaključi faza gradnje in se začne končna dekorativna obdelava. Kot smo omenili že zgoraj, je zelo pomembno, da stopnice ne drsijo, zato se moramo prepričati, da je bila površina kamna pravilno obdelana. Precejšnja razlika je v stopnišču kakšnega trgovskega centra in v stopnišču, ki ga koristimo v našem domu. Pri izbiri materiala je posebno pozornost treba nameniti frekvenci prometa, ki ga bodo stopnice prenašale, saj v tem primeru nista dovolj le dober osebni okus in estetika. Kot stranka morate poznati vsaj nekatere posebne značilnosti in vrste naravnega kamna , o katerih vas bomo seznanili mi.
 
Trenutno so pravi hit stopnišča obložena z marmorjem, predvsem zaradi izjemnega videza. Marmor je najbolj primeren za stopnišča, ki niso preveč frekventna, torej je prava izbira za naša gospodinjstva. Po montaži je priporočljivo kamnite površine premazati z impregnacijskimi sredstvi, da jih zaščitimo pred vpijanjem vode in ostale umazanije, s čimer se zagotovi enostavno čiščenje in vzdrževanje.
 
Zaradi dekorativne narave, raznolikosti barv in vzorcev, se v notranjosti stavb kot so hoteli, apartmaji, banke, poslovni prostori, trgovski centri in poslovni objekti, ki so vsak dan izpostavljeni pogosti frekvenci ljudi, priporoča raje granit, kot pa trši marmorji.
 

 

Večno stopnišče

 
Če se boste odločili, da stopnišče v vašem domu opremite z naravnim kamnom, bo ta kot gradbeni material trajal dlje, kot katerakoli druga možna rešitev in bo služil tudi tistim generacijam, ki pridejo za vami. Stopnišče iz naravnega kamna je zaradi svoje privlačnosti in elegance zanesljiv način za bistveno povečanje vrednosti vaše nepremičnine.
 
Pri nas vam zagotavljamo najbolj pestro izbiro naravnega kamna Marnit, poleg natančnih izmer in kakovostne obdelave stopnišča je pomembno, da se lahko zanesete na naše strokovno osebje, ki s svojimi izkušnjami in znanjem zagotavlja odlična zaključena dela, da bo vaše stopnišče iz naravnega kamna zasijalo v vsej svoji lepoti.
 
Vabljeni v naš salon v Hočah na Miklavški cesti 53 B.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA