Naravni videz vašega doma

Naravni videz vašega doma

 
Ploščice oziroma tlaki iz naravnega kamna so primerni tako za notranje kot tudi zunanje rešitve. Tople barve kamnov, kot so apnenec ali travertin in vedno bolj trendi sivi odtenki, so primerni za izpostavljene stene, ki prinašajo rustikalni čar. Brezmadežena bela barva marmornih ploščic je najbolj zaželena v kopalnicah, kjer pričara eleganco, sicer pa se lahko ploščice naravnega kamna uporabljajo okrog celotne hiše. Z njimi boste ustvarili poseben občutek večnosti in glamurja.
 

Kuhinja

 
Daleč najbolj primeren prostor, da se izpostavi steno iz naravnega kamna, je kuhinja. Poleg vsega se lahko tukaj igramo z različnimi teksturami in materiali, dokler ta vaša oaza ne postane točno takšno središče vašega doma, kot ste si zamislili. Kuhinja je torej idealna za izpostavljeni zid z naravnim kamnom. Za čudovit naravni videz priporočamo uporabo klane površine rutikalnega kamna Rustika Travertin. Odlična rešitev za dosego tega pa je tudi apnenec, saj so njegovi odtenki nežni in naravni, zaradi česar te nianse zlahka kombiniramo tudi z drugimi ploščicami in materiali. Tudi furnir iz naravnega kamna je ena izmed elegantih rešitev za dekoracijo zidu pa naj bo to v vaši kuhinji ali jedilnici.
 
Granit pa je tisti naravni kamen, ki je zaradi vdržljivosti edini primeren za kuhinjski pult. Granit je kot material odlična izbira, saj je njegova trdota in obstojnost takšna, da poškodbe skroaj niso možne, zato je tudi življenska doba takšnega pulta veliko daljša. Granitna površina je odporna na odrgnine, vročino, tekočine, če pa pomislimo še na estetiko materiala ugotovimo, da se takšna investicija še kako izplača.Granitni kuhinjski pulti se vzdržujejo le s krpo in vodo, pomembno je le, da se kamen primerno impregnira, kar vam naredimo mi, nato pa je dobro vsako leto premazati z impregnacijskim sredstvom, ki ga dobite pri nas. To delo vam vzelo največ 10 minut, vaš kuhinjski pult pa bo tako ostajal brezhiben.
 

 

Dnevna soba

 
Za prefinjen videz prostora, kjer se družina največ druži, lahko izberete eno samo steno in jo oblečete v kremni rustikalni kamen. Zelo naravnega videza je Travertin Split Face, ki se krasno poda v vaš dom, če v njem prevladuje les ali pa si želite pričarati rustikalno vzdušje koče sredi gozda. Sicer pa lahko za dnevni prostor izberete tudi katerokoli drugo možnost klane površine rustikalnega kamna za prefinjeni videz.
 

 

Spalnica

 
Tudi ta prostor je dobra izbira, če si želit popestriti stene. Kamniti zid morda uporabite kot vzglavje ali posebno obliko dekoracije. Tudi tukaj vlogo igrata videz in prilagajanje pohištvu, večina se v spalnici odloči za naravni kamen Rustika Siva ali Rustika Bela, da se ohrani nežnost, čistost in umirjenost prostora, kjer si polnimo baterije.
 

DIGITAL CAMERA

 

Če želite doseči zares osupljiv videz, je najbolje, da si to izberete za steno, ki je brez pohištva. Tako bo naravni kamen postal osrednja točka sobe. Druga možnost so razne odprtine, ki lahko ostanejo in služijo kot police ali dekoracija. Naravni kamen in les gresta z roko v roki, kadar želite v svojem domu doseči in izpopolniti rustikalni videz.
 

Za več informacij nas kontaktirajte na info@marnit.si in z veseljem vam bomo pomagali.