Naravni kamen kot najboljša izbira za vaš kuhinjski pult

Naravni kamen kot najboljša izbira za vaš kuhinjski pult

 

Razmišljate o prenovi ali nakupu nove kuhinje? Da ne bi bila samo praktična, ampak tudi osupljivega videza? Če je vaš odgovor na vprašanje da, potem vam priporočamo, da v prvi vrsti razmislite o pultu, ki ga boste namestili. Pulti dandanes namreč niso več samo delovna površina, ampak lahko ob pravilni izbiri dajo prostoru prav poseben pridih.
Ko je govora o kuhinjskih pultih je naravni kamen zagotovo ena izmed najboljših izbir. Da bi dobili občutek je najbolje, da obiščete naš razstavni salon in si ogledate možnosti ter kamne potipate v živo. Na voljo so različne barve, vzorci, teksture … Z veseljem vam bomo pomagali pri vaši odločitvi.
Potrebno se je zavedati, da so kuhinjski pulti nenehno izpostavljen različnim dejavnikom – visoke temperature, ostra rezila, udarci, voda … Zaradi tega je dobro, da izberete primeren material, pri katerem poškodbe skorajda niso mogoče. Prav zato strankam priporočamo, da se odločijo za granit.
Granit je odlična izbira, saj velja za trd, trpežen in obstojen material. Odlikujeta ga trajnost in praktičnost, prav tako ne vpija tekočin in ne nabreka, kot se vam lahko zgodi pri lesenem. Njegova površina je odporna na odrgnine, tekočine in vročino, zato lahko vročo posodo nanj postavite neposredno s štedilnika ali pečice. Dodatna prednost granita je ta, da je njegova življenjska doba zelo dolga in da je preprost za vzdrževanje – zadostujeta že voda in krpa. Pomembno je le, da se ga primarno impregnira, nato pa občasno na nekaj let dodatno premaže z impregnacijskim sredstvom, kar vam bo vzelo zgolj nekaj minut. Ob pravilnem in rednem vzdrževanju bo pult svojemu namenu služil dlje, kot je življenjska doba vsake kuhinje.
Z uporabo granita v kuhinji, pa čeprav ga boste namestili samo na del kuhinjskega otoka, boste v prostoru ustvarili občutek elegance. Pri nas vam nudimo različne površinske obdelave kuhinjskih pultov – vse od poliranih, žganih pa do ščetkanih.
Dobro je, da o kuhinjskem pultu začnete razmišljati že v fazi načrtovanja kuhinje. Mi vam bomo na podlagi načrta in dimenzij pripravili predračun, ter vam svetovali tudi o barvni kombinaciji ter vam pojasnili lastnosti različnih obdelav pulta. V našem skladišču je na zalogi več kot 60 vrst granita in različnih barvnih odtenkov zato verjamemo, da boste našli nekaj zase in za svoj okus.
Če imate za nas vprašanje, nam pišite na info@marnit.si, kamor nam lahko pošljete tudi povpraševanje.