KOPALNICA – tempelj dobrega počutja

KOPALNICA – tempelj dobrega počutja

 

Kopalnica. Ja, kopalnica v naših domovih pridobiva na svoji vrednosti kot prostor, kjer preživimo vedno več časa. Ta čas ni namenjen le tuširanju in ščetkanju zob, pač pa tudi sproščanju, uživanju, dobremu počutju in navsezadnje urejanju. Za nekatere je ta prostor namenjen tudi meditaciji. Zato je pomembno, da je v tem primeru kopalnica opremljena z dušo. In takšno dušo ji lahko vdahne samo naravni kamen.

Ko gre za visoko estetiko in prefinjenost, na svetu ni materiala, ki bi prekašal naravni kamen. Prednost naravnega kamna kot materiala je v tem, da je poleg estetskega videza še zelo obstojen in zelo dobro odporen na vlago. Prav zaradi tega je njegova umestitev v prostor, kot je recimo kopalnica, odlična izbira. Ideja o uporabi dekorativnega kamna v kopalnici pa nikakor ni nova. Pred stotimi leti so naravni kamen uporabljali za gradnjo javnih kopališč, zato so ga zaradi izjemnih lastnosti, kot so predvsem odlična odpornost na visoko vlažnost in neposreden stik z vodo, šteli za nujno potreben material takratnih term in kopališč. Ob vsem tem pa tekstura naravnega kamna ustvarja nedrsečo površino, tako da je to resnično najprimernejši material za kopalniška tla.

 

 

Naravni dekorativni kamen

 

Kopalnica mora danes, kot zelo pomemben del našega življenjskega prostora, izpolnjevati ne le primarne funkcije, ampak tudi visoke estetske kriterije. Glavni razlog, da je temu tako, je zagotovo sodoben in hiter življenjski tempo, kjer je kopalnica prostor hitenja in stresa, zato je prav, da to spremenimo in da postane naš kotiček za vsakdanjo sprostitev ter počitek. Kopalnica je s tehnološkega vidika skoraj najzahtevnejši del hiše, zato je potrebno k opremljanju le-te pristopiti zelo temeljito in skrbno. Obstaja nešteto kombinacij osnovnih elementov, a so te odvisne od zmogljivosti, želja, navad, uporabe in proračuna, ki ga je stranka pripravljena nameniti temu prostoru. Oblikujemo jo lahko v vseh možnih stilih.

Dekorativni kamen lahko postavite na eno ali več sten, na delovne površine ali umivalnike, kjer mora biti površina gladka in s tem boste kopalnico naredili zelo posebno. Za okrasitev sta običajno najboljša izbira marmor in travertin, ker imata bolj glamurozen videz, pa vendar sta kot material zelo čvrsta in trpežna. Omislite si lahko kopalnico z elementi travertina, ta ji bo dodal nenavadne zaključke in videz odličnosti ter razkošnosti. Travertin je poleg estetike zelo hvaležen izbor za kopalnice saj ne drsi, absorbira vodo in vlago, hkrati pa je zelo trpežen, kar bo vaši kopalnici omogočilo dolgo življenjsko dobo. Tudi talno ogrevanje v tem primeru ne bo nobena težava, saj travertin odlično zadržuje toploto.

 

Kopalniški umivalniki iz marmorja
 

Različne možnosti uporabe naravnega kamna

 

Zaradi izjemnih lastnosti in širokega spektra uporabe naravnega kamna, lahko ta postane del vaše kopalnice na najrazličnejše načine. Eden izmed najbolj pogostih je uporaba naravnega kamna za tla, pa tudi kot kombinacija talnih in stenskih ploščic. Vedno bolj so priljubljene tudi marmorne in granitne kadi ter umivalniki, ki vam jih pri Marnitu naredimo po naročilu. Našemu kupcu omogočamo zelo raznolik in širok izbor različnih vrst naravnega kamna, kot tudi njegove odtenke. Ta material lahko ustvari rustikalni, moderen ali minimalističen videz. Vse je stvar okusa. Iz dekorativnega kamna so lahko le določeni delčki vaše kopalnice, lahko pa tudi večje površine. Kamen je lahko alternativa dekoriranju umivalnikov. Namesto raznih okrasnih materialov vam kamen ponuja popolnoma drugačen naravni dizajn, saj postaja izredno priljubljena priložnost za vse, ki vas klasični umivalniki, tuši in kadi dolgočasijo. Naravni kamen se v kopalnici uporablja za tla in stene že od nekdaj, zdaj pa počasi prevzema še glavne elemente – umivalnike, korita, tuše in kadi. Zaradi kombinacije trdnosti, lepote in kvalitete, pa postaja naravni kamen povsem logična izbira tudi za kopalniško pohištvo.

 

 

Trajnost in vzdržljivost

 

Kamen je v kopalnici izpostavljen številnim vplivom, kot so prah, umazanija, vročina, voda in vlaga, zato morate izbrati najkakovostnejšega in izjemno odpornega. Z dekorativnim kamnom lahko zdaj v vaši kopalnici ustvarite čisto pravi in samo vaš spa. Dekorativni kamen se je v tovrstnih prostorih izkazal za odlično izbiro, vendar se morate ob nakupu kamna dobro vprašati, ali je kamen, ki ste ga izbrali, res namenjen kopalnici, saj ne more vsak kamen enako dobro sprejeti vlage in vode, čeprav so vsi kamni enako zanimivi.

 

 

Pri podjetju Marnit smo vam vedno na voljo za nasvet, da boste zagotovo izbrali najboljše.