Kamnoseštvo Maribor

Kamnoseštvo Maribor

Kamnoseštvo je bilo v mestu Maribor vedno pomemben del razvoja. Družinsko podjetje Marnit deluje v panogi obdelovanja in montaže naravnega kamna več kot 100 let. Enako velja za prodajo kamna in raznih kamnitih izdelkov.Smo eno vodilnih podjetij področju kamnoseštva na območju Štajerske. Do leta 1991 smo delovali pod nazivom kamnoseštvo Rozman, istega leta pa smo prevzeli ime Marnit, ki ga imamo še danes. Naše stranke so tako podjetja kot fizične osebe.

V Marnitu imamo preko 80 različnih vrst neobrezanih plošč, tlakov in ploščic iz naravnih kamnov. Količinsko to nanese na več kot 30.000 kvadratnih metrov, v debelinah od 1 do 12 cm. Direktno smo povezani z mnogimi kamnolomi po svetu. Povezali smo se z mnogimi svetovno znanimi dobavitelji granita, marmorja, apnenca, travertina, peščenjaka, porfirja, kvarcita in skrilavca.

Odlikujejo nas ugodne cene, kvalitetne storitve, odzivnost, strokovnost in kakovosten material. Vsaki stranki se posvetimo in se potrudimo, da ji kar najbolje ustrežemo čim večje število želja.

Kamnoseštvo je panoga, ki se ukvarja z:

  • pridobivanjem naravnega kamna;
  • industrijskim razrezom in površinsko obdelavo naravnega kamna (razrez skal v plošče, tlake, druge polizdelke in izdelke);
  • razrezom in dodatno obdelavo naravnega kamna iz polizdelkov v izdelke. Ko so kamni tako obdelani, so pripravljeni za vgradnjo in uporabo;
  • montažo oziroma vgradnjo izdelkov iz naravnega kamna.

Več o nas in naši ponudbi si oglejte na naši spletni strani: https://www.marnit.si/