Muster

Želite imeti v svojem domu ali poslovnem prostoru naravni material, ki prostoru daje naravni videz, ekskluzivno eleganco in unikatnost?

Potem je vsekakor pravi odgovor naravni kamen (granit, marmor, peščenjak, skrilavec, apnenec, kvarcit, porfira��)! Seveda pa se pojavi dilema, kateri naravni kamen izbrati.

Granit

Granit je prav gotovo eden najkvalitetnejših naravnih materialov za uporabo v gradbeništvu. Zaradi svoje trdote in odpornosti na zunanje vplive je granit zelo priporočljiv za oblaganje zunanjih in notranjih površin – tlaki in stenske obloge. Granit se odlično izkaže ko je obdelan v naslednje izdelke: okenske police, stopnice, pulte, portale, vrtno opremo, kamine, mize, dekorativne izdelke…

Marmor

Marmor je metamorfna kamnina, ki je nastala oz. se je preobrazila najpogosteje iz apnenca v marmor pod pritiski in visokimi temperaturami v kompaktnejšo kamnino s kristali. Je kalcitna kamnina.

Der Kalkstein und travertin

Apnenec krasijo naravne barve (v glavnem v bež odtenkih) in enovita struktura (vzorec). Uporaben predvsem v prostorih, nekatere vrste tudi za zunaj.

Sandstein

Peščenjak ima zelo naraven videz, ker je v glavnem grobo obdelan. Uporaben predvsem za zunaj.

Quarzit

Kvarcit zelo trdna kamnina, uporaba v glavnem zunaj…

Porphyr

Porfir v glavnem grobo obdelan. Trdna kamnina, uporaba v glavnem zunaj…

Der Schieffer

Skrilavec je naravna kamnina ki se plastno lušči, zato ima v glavnem klano površino. Uporaba v glavnem za zunaj. Nekatere vrste tudi za notranjost.

Rustika

Furnier

Technischer Stein

Na tej strani vam želimo prikazati vzorce najpogosteje uporabljanih vrst naravnih kamnov. Svetujemo vam da si jih pozorno ogledate, katera barva in struktura je po vašem okusu in bi se usklajevala z vašim ambientom. Vsekakor pa nas obiščite v našem prodajnem salonu, kjer vam bomo še te kamne pokazali v živo, saj so slike simbolične in ne prikazujejo popolno podobo.

 

Obstajajo različne površinske obdelave naravnih kamnov. Od poliranih granitnih, marmornih apnenčastih plošč do ščetkanih, žganih površin na naravnih kamnih, klane površine… katero obdelavo boste izbrali, pa je odvisno od vaših želja ali vrste uporabe.

 

Pri izbiri naravnega kamna imate veliko možnosti, od splošno znanih, razširjenih in komercialnih vrst do ekskluzivnih in precej dragih vrst kamnov. Razlikujejo se v glavnem po barvi in strukturi, kar je odvisno od mineralne sestave kamnin. Najcenejše vrste marmorja in granita so lahko enako kvalitetne kot mnogo dražje vrste, saj ceno v glavnem formira videz kamna, količine preostalega kamna v kamnolomih in tehnologija pridobivanja. Večino teh vseh vrst kamnin imamo na zalogi.